FöretagetFöretagetFöretagetFöretagetFöretagetFöretaget


      Transportboxen
Säby Kyrkväg 105
261 91 Landskrona
Telefon: 0418-23866
Mobil: 070-6059063
info@transportboxen.com

Polisens logoTransportboxen har utvecklats i samråd med yrkesjägare, utställare, hundägare, polisen, och personer i bilbranschen. Material- och tillverkningsmetoder är noga utvalda för att boxen ska vara underhållsfri, skrammelfri och lätt. En standardbox som modell nr. 31 väger endast 11 kg.

Transportboxen tillverkas av aluminiumprofiler som sammanfogas med plastbeslag i hörnen. Sidorna är gjorda av 6 mm lauan plywoodskivor. Dessa skivor är vattenfasta limmade båt plyfor som innebär att de tål obegränsat med vatten. Skivorna monteras i 10 mm djupa spår i aluminiumprofilen och sitter därmed säkert fast. Det är omöjligt för hunden att börja bita i träet. Grinden tillverkas av rektangulära aluminiumrör som nitas samman med U-profiler och stängs med ett rostfritt excenterlås. Gångjärnen är också av aluminiumrör och alla skruvar är rostfria. Några exempel på våra tidigare måttanpassade burar kan ni se här.


Fördelarna med Transporboxen är många:

  • Ökad säkerhet för både bilförare och passagerare, inte minst också för hunden. Att ha en lös hund i bilen kan jämföras med att ha barn i barnsätet utan bilbälte. Vid kollision förhindrar Transportboxen att hunden kastas fram med vikten av en mindre elefant vilket kan vara livsfarligt för passagerare.

  • Vid olycka minskar Transportboxen risken att hunden ska utsättas för glassplitter.

  • Bilen utsätts inte för hundhår, smuts eller ner-dräglade rutor. Vanligtvis skakar hundar av sig vatten och lera efter utevistelse; denna smuts stannar då inom Transportboxen fyra sidor.

  • Transportboxen behöver inte täckas över med en filt för att ge skugga vid starkt solsken.

  • De täckta sidorna gör dessutom hunden lugnare då den slipper se allt som susar förbi. Transportboxen motverkar åksjuka, ett vanligt problem hos framför allt yngre hundar.

  • Den övre delen av bakstycket och hela grinden består av aluminiumrör och gör att boxen är ventilerad och känns luftig. Hunden känner sig inte instängd och har kontakt med passagerna.

  • Transportboxen är lätt att rengöra och helt vattentålig. Det går bra att spola av boxen med vatten.

  • Hundar behöver eget krypin. Transportboxen ökar trygghetskänslan för hundar och blir under resan deras eget lilla hem.

  • Standardboxen som är anpassad för en hund tar endast upp halva bagageutrymmet. Andra halvan blir ett utmärkt lastutrymme.

  • Hunden känner sig hemma i Transportboxen. Skulle hunden inte komma tillbaka efter t ex jakt är det lätt att ställa av lådan på parkering och återkomma en stund senare för att hämta hunden. Den har då sökt sig tillbaka till sin trygga punkt och ligger med största sannolikhet i boxen och väntar.